NYHET

Europaparlamentariker Erik Bergkvist (S) söker en personlig assistent

På grund av en synnedsättning behöver Erik Bergkvist anställa en personlig assistent som kan ledsaga honom under utövandet av sitt uppdrag som ledamot i Europaparlamentet.

Arbetet som personlig assistent innebär bland annat att du varje vecka reser med Erik Bergkvist mellan hemmet i Umeå och framför allt Europaparlamentets byggnader i Bryssel (Belgien) eller Strasbourg (Frankrike). På plats följer du under arbetsveckan med till möten, hjälper till med planering och annat praktiskt. Du följer även med på arbetsresor i Sverige och andra delar av världen.

Du kommer att vara en del av Socialdemokraternas kansli i Europaparlamentet med 20 anställda. Jobbet erbjuder en spännande och kreativ miljö i en internationell omgivning. Dina arbetsuppgifter är inte politiska men det är en fördel om du delar arbetarrörelsens värderingar.

Vi söker dig som gillar att träffa människor, är serviceinriktad och pålitlig. Arbetsspråket är svenska men du måste ha goda kunskaper i engelska. Franska är en fördel men inget krav.

Arbetstiden är oreglerad och det mesta arbetet sker i Bryssel. En vecka (fyra arbetsdagar) i månaden åker du med till Strasbourg för plenarsammanträde. Du kommer att behöva boende i Umeåtrakten och i Bryssel/Strasbourg, de senare utgår ersättning för.

Tjänsten omfattar heltid med start så fort som möjligt. Anställningen sträcker sig till slutet av mandatperioden (juli 2024). Vi tillämpar provanställning.

Frågor och ansökan

Har du frågor, kontakta:

Välkommen med din ansökan senast den 15 april till: per.hilmersson@ep.europa.eu