NYHET

Heléne Fritzon vald till vice ordförande för den socialdemokratiska gruppen

Det blir svensk representation i toppen av den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet. Idag valdes Heléne Fritzon till vice ordförande.

Exempelbild

- Sverige behöver EU men EU behöver också svenska socialdemokrater. Som vice ordförande ser jag fram emot att få bidra till fler gemensamma lösningar i en tid när samhällsproblemen blir allt mer gränsöverskridande. Jag är oerhört stolt och hedrad över det förnyade förtroendet, säger Heléne Fritzon.

- I årets EU-val bröt Sverige en trend. Svenska folket valde bort högerpopulisterna och röstade i stället för sammanhållning, demokrati och ambitiös klimat- och miljöpolitik. Det ger mig råg i ryggen när jag nu får möjligheten att stå upp för svenska folkets intressen i ledningen av europeiska socialdemokrater, fortsätter Heléne Fritzon.

Den socialdemokratiska gruppen samlar de socialdemokratiska partierna i EU och leds av Iratxe García Pérez. Heléne Fritzon har varit vice ordförande sedan 2019 och har nu återigen blivit vald för den nya mandatperioden.

Presskontakt:
Therese Kristiansson
Pressekreterare för Socialdemokraterna i Europaparlamentet
therese.kristiansson@ep.europa.eu
+32 478 71 06 02